Koningsschieten 2024

De winnaars van ons koningsschieten 2024

Op zondag 5 mei vond weer “Het Koningsschieten” plaats bij OGIO. Dit jaarlijkse clubkampioenschap staat open voor alle leden. OGIO heeft maar liefst drie koningen, elk voor de klassen Hout/TraditioneelRecurve, en Compound. De traditie is dat de koning op een ludieke wijze wordt opgehaald en naar de club wordt gebracht. De koning die deze eer te beurt valt, wisselt ieder jaar per klasse.

Dit jaar bezochten de leden, in het bijzijn van onze president Ton Thijsen, de betreffende koning, Roland Pelzer, en daagden hem ter plaatse uit om zijn titel te verdedigen. Eenmaal aangekomen bij de club stond er al een erewacht klaar om hem te verwelkomen.

De wedstrijd zelf is een 25 meter 1-pijl wedstrijd. De winnaar wordt uitgeroepen tot Koning, en de tweede plaats krijgt de titel Prins. Voor elke klasse afzonderlijk wordt ook de beste jeugdschutter benoemd tot Jeugdprins. De voorronde bestaat uit het schieten van 5 proefpijlen, gevolgd door 10 tellende pijlen, een pauze, en nog eens 15 tellende pijlen. Na de voorronde zullen de beste vijf schutters van alle klassen doorschieten om te bepalen wie zich Koning mag noemen.

De resultaten van deze wedstrijd zijn als volgt:

  • Koning Hout: Ruud de Laat
  • Prins Hout: Herman Willemsen
  • Jeugdprins Hout: Stijn van de Moosdijk
  • Koning Recurve: Roland Pelzer
  • Prins Recurve: Yvette van der Voort
  • Jeugdprins Recurve: Thijn Vermeule
  • Koning Compound: Sanne de Laat
  • Prins Compound: Terry Domlija

Alle hoogheden van harte proficiat! Ook nu was er weer sprake van een spannende finale, met zelfs een shoot-off voor de titel Prins Recurve. Het was een super geslaagde dag in het jaar waarin OGIO haar 160-jarig bestaan mag vieren. 

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties zijn gesloten.