Rayonkampioenschap FITA Outdoor Boekel

Op zondag 30 augustus was het Rayonkampioenschap FITA Outdoor in Boekel, tijdens de Erwin Verstegen Memorial, vernoemd naar een bekende schutter uit Boekel die bij een ongeval om het leven is gekomen.

Voor OGIO waren Jody Vermeulen (Dames Cadetten Compound) en Rene van Glabbeek (Heren Senioren Compound) aanwezig.

Het weer was vrij goed. Geen regen en een aangename temperatuur. Er was wel wat wind maar door de ligging van de schietbaan was de invloed van de wind klein. De organisatie van de wedstrijd was ook dik in orde.

Ikzelf begon op 90 meter. Het was al bijna 2,5 jaar geleden dat ik voor het laatst een outdoor had geschoten, en met een nieuw afgestelde boog en weinig training op 90 meter was het dus afwachten wat het resultaat zou zijn. Het doel was om minimaal 1250 punten te schieten, met misschien een
kans op een 1300 score.

De 90 meter liep erg goed met een score van 316, bijna 9 gemiddeld en ruim binnen het 1300 schema (300-325-325-350). De 70 meter begon ook goed maar de laatste twee series liepen niet lekker. Ik was duidelijk nog niet gewend aan het schieten van 6 pijlen per beurt. Daardoor in de laatste twee series op de 70 meter wat punten laten liggen. De score was no 331 punten, dus wel door de 9 gemiddeld heen en nog wat meer marge opgebouwd voor een 1300 score.

Na de pauze liep de 50 meter (voor mij altijd een lastige afstand) erg goed. Met een score van 338 was ik zeer tevreden. De 30 meter liep (op 1 serie na) ook redelijk goed met een score van 349 punten. Uiteindelijk dus maar liefst 1334 punten, wat niet alleen resulteerde in een 1300 FITA speld, maar ook in het rayonkampioenschap in de klasse heren 1200 CP. Daarover was ik uiteraard zeer tevreden.

Jody schoot ook een zeer goed toernooi en eindigde met een score van 1364 punten(!) op de eerste plaats in haar klasse, zowel voor het toernooi als voor het rayomkampioenschap. Wederom een knappe prestatie!

Al met al dus een goede dag met zeer positieve resultaten, zowel voor OGIO als voor de deelnemende schutters.

Rene.

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.