De eerste prijs….

Nu ik niet meer geautomobiliseerd ben is het voor mij een stuk moeilijker geworden om mijn favoriete sport, het 3D schieten, uit te oefenen.Ik bof natuurlijk wel dat er toch heel veel 3D’s in de regio Eindhoven georganiseerd worden. Kan ik altijd nog op de fiets.

Drunen waar op zondag 11 oktober de alombekende Warthog 3D werd geschoten lag ver buiten mijn bereik.
Gelukkig gingen Guilhermo en Monique er ook naar toe en, nog gelukkiger, ik mocht met hen meeliften (zelfs als dat betekende dat ze veel extra kilometers moesten maken) Lucky me, en nogmaals bedankt Guilhermo en Monique.

Tja, de shoot zelf.
Eigenlijk is de Drunen-3D best een prettige, aangename, ‘stroll-in-the-parc-shoot’.
32 doelen op een park/bossig terrein rond een roeivijver. Makkelijk te lopen, niet zo moeilijk te schieten. Ideaal voor beginners.
En voor alle boogklasses toegankelijk.
En die zie je dan ook; van zwaar bewapende middeleeuwers met hun houten schietstokken tot in militaire plunje geklede survivalers met hightech equipment, inclusief Rambo-messen.
Gelukkig lopen de meeste mensen redelijk normaal rond. Er is voor dit soort evenementen echt geen dresscode.
Of het moet zijn: Vrijheid, Blijheid
Er was een vrije baanindeling en wij waren lekker op tijd (net zo als bijna alle anderen) en konden we nog inschrijven waar we wilden.
Toen ik zag dat twee van de beste longbowschutters van Nederland zich op baan 2 hadden ingeschreven, kon ik het niet laten om daar van te profiteren. Jullie weten toch wel: Zien schieten, doet schieten (is dit een spreekwoord?)

Ons eerste doel was een vliegende vogel. De vogel vloog aan een kabeltje met een realistische snelheid van links naar rechts aan je blikveld voorbij en je moest hem maar zien te raken. Gewoonlijk heb ik best veel moeite met bewegende doelen, ik prefereer reeds dode en/of stilstaande doelen, maar nu had ik hem!
De kop was eraf (van de wedstrijd, niet van de vogel) en ik had goede hoop voor de rest van de doelen.

Tussen het gewandel, gewacht en geklets door heb ik maar eens goed de technieken van mijn 2 nabije concurenten bestudeerd.
Ieder had zo zijn eigen wijze van schieten.
    De overeenkomsten waren:
Concentratie, 1 vinger boven 2 vingers onder de pees, veel eerste pijlen raak (ook kills), beiden gezellige grappenmakers en kletsers over alles en nog wat (behalve als je onder de boog stond)
    De verschillen waren:
De longbower had een boog met glasfiber en een oplegger, Hij schatte de afstand van tevoren en mikte over de pijlpunt hoger of lager naar gelang de afstand (gap-shooting) (ik heb hem er niet naar gevraagd, dit is alleen mijn observatie)en hield de pijl ongeveer 2 tot 3 seconden uitgetrokken alvorens te lossen.  Eindscore 485, (1e plaats longbow)
De Historical (long)bower had een taxus (? alweer niet gevraagd) Engelse longbow zonder oplegger. Hij had volgens eigen zeggen geen flauw benul wat de afstand tot het dier was, en wilde dit ook niet weten, Hield de pees maximaal 1 seconde uitgetrokken  (instinctief schieten) en werdt 2e bij historical bow. Eindscore 403
En ik dan? De longbower was echt een klasse te groot voor mij. Gelukkig schoot ik Historical Bow.
Het was heel spannend op het einde, en toen de punten geteld werden en ik met 2 punten verschil op de eerste plaats stond, heb ik voorgesteld dat hij zijn eigen lijstje nog maar eens moest natellen (ik was tenslotte de schrijver). En inderdaad, ik had hem 10 punten te weinig gegeven. Oeps…
Nu wilde hij mijn lijstje ook nog maar eens natellen , en ja hoor… Oeps, ik had mezelf ook 10 punten te weinig toebedeeld. Eindscore 405
Eric winnaar HB klasse.

Bij terugkomst hoorde ik het verhaal van Guilhermo en Monique en daar ging het ook lekker vandaag. En… Monique werd 2e in haar klasse.
Nieuw bij deze shoot waren de pannenkoeken van de catering. Goed idee!

En eigenlijke is mijn 1e prijs is niet zozeer een stukje blik met goudeffect, maar weer een fantastische 3D dag (bijna) zonder regen en in goed gezelschap doorgebracht.

Op naar de volgende toernooien, Appeltjestoernooi 25 october en Blackhawk 19 december.
(allebei te fietsen, maar als er iemand mij een lift aanbiedt, zeg ik vast geen nee)

Eric

 

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.