100 Pijlen wedstrijd te Hunsel

Op 23 januari togen Jolanda en ik naar Hunsel. Dit om de 100 pijlen wedstrijd te gaan schieten. Deze hadden we vorig  jaar ook geschoten en waren niet van plan om dat nog eens te gaan doen. Maar tijdens de Face2Face in Amsterdam werden we overgehaald door een enthousiaste Belg. Deze had toen van mij gewonnen. Eigenlijk was het dus tijd voor revanche…

Maar 100 pijlen schieten in een wedstrijd is best veel. Zeker als je weet dat er maar liefst 60 pijlen geschoten worden alvorens de eerste pauze gehouden wordt. Okee, het zijn 54 wedstrijdpijlen, maar dan nog.. Jolanda schoot vorig jaar 880 punten. Dat wilde ze in ieder geval verbeteren. Toen was het deels de conditie, maar zeker de concentratie die parten ging spelen. De laatste weken voldoende getraind, dus met goede zin van start. Na 30 pijlen en een score van 272 was ze lekker onderweg. Na een korte pauze en in totaal 60 pijlen kwam er nog 276 bij. Dus nog steeds lekker bezig. Uiteindelijk werd de eindstand 912 punten. Enigzins moe, maar zeker tevreden werd ze tussen alle aanwezige mannen als enige dame derde. Ook mijn doel was de score van 953 punten te verbeteren, maar ook de belg verslaan als dat enigzins mogelijk was. Dus vol goede moed aan de slag. Na 30 pijlen een score van 289, niet gek. De volgende 30 gingen iets minder, 287 punten als resultaat. Na de laatste 30 pijlen kwam er nog 291 punten bij. Voor de pauze stond ik 2 punten achter op Peter (de belg, een toffe gast) Inmiddels had ik hem ingehaald en probeerde een voorsprong op te bouwen. Dat viel niet mee. Iedere ronde dat Peter 28 punten schoot, pakte ik minstens 1 puntje. Maar zo af en toe gaf ik er weer een terug. Het bleef dus spannend. Na 99 pijlen feliciteerde Peter mij. Hij stond 8 punten achter. Ik zei, nog effe wachten, want er was nog 1 pijl te schieten. Het zou maar eens een misser zijn…. Gelukkig eindigden we beide met een 9, dus had ik gewonnen. Met een score van 964 was ik uiterst tevreden. Lekker, zo vlak voor de RK en NK 18 meter wedstrijden… De andere compounders waren niet tegen ons geweld opgewassen, dus als nummer 1 naar huis toe. Oja, nog een leuk detail. Aan de laatste pijl is naast de normale score, nog een speciale prijs gekoppeld. Degene die op het blazoen de beste score zet met de 100ste pijl wint een prijs… een diepvriesklare kip. Hij ligt in de vriezer… hahahaha.. (jammergenoeg zat de 10 van Jolanda er een paar mm verder vanaf dan een baangenoot)

@Peter Kerkhofs, mocht je dit lezen…. maybe next year, same place, same time 🙂

Door: Twan vd Kruijs

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.