Aanmodderen

Het is 17 januari 2010 en ik ben onderweg met mijn nieuwe auto(!) naar Lelystad, alwaar het wintertoernooi van Artemis wordt gehouden; het eerste in het nieuwe jaar.

modder

Het mist en vriest en er ligt overal nog sneeuw. Het wordt vast een mooie dag.

Aangekomen kreeg ik een parkeerplek toegewezen waar ik nog slechts met spinnende wielen uit kon komen. Het uiterlijk van mijn blikken paard zette meteen de toon voor de gehele dag: MODDER.

Binnen in de nishut was het druk en warm; volle bak. Tijd om mijn nieuwe aanwinsten aan te trekken: sneeuwijzers voor onder mijn “viking”-laarzen. Ik had namelijk wel gerekend op gladheid, vorig jaar had ik grote problemen om me op sneeuw en ijs staande te houden. Dit jaar was ik voorbereid. Een paar dagen tevoren had ik hoefijzers gesmeed. En nu gelijk maar uittesten. Na het gebruikelijke openingswoord gingen we de sneeuw (lees modder) in.

modder
Modder

Artemis had dit verassend jaar een ander dan anders parcours uitgezet. Ook hoefde er minder te worden gelopen dan andere jaren. Alleen de meeste schietafstanden blijven wat aan de verre kant (tussen 30 en 40 meter) Na 3 missers op de eerste 4 banen, en vervolgens 2x eerste kil op de volgende 3 banen, was ik wel wakker. De wedstrijd verliep redelijk soepel en ik schoot soms brilliant en soms…..eh niet zo. Het lopen verliep redelijk, zeker in het begin. Op een gegeven moment raakten mijn hoefijzers los en moesten opnieuw worden ondergebonden. Op het einde waren zelfs de aanbindkoorden doorgesleten, zodat ik kon voelen hoeveel effect mijn onderbindsel hadden gehad. Veel dus! Op het eindevan de dag had ik een wat gemengd gevoel, ik was moe van de hele dag een beetje aanmodderen, en had niet zo fantastisch geschoten. Hoewel mijn teamgenoten mij steeds bevestigden wanneer er weer eens een mooi schot van mijn boog kwam, voelde het voor mij niet zo. Nou, ja, vorig jaar lukte het ook al niet zo met het winterweer, het was in ieder geval gezellig met 2 friezen, 1 friezin en 1 westfries in de groep.

modder
De Friezin maakte de foto

Terug in de nishut (best wel vroeg ondanks dat er 34 doelen waren) was het wachten op de uitslag. En Eric eindigde op de…. 3e plaats in de Historische Boog klasse. Blijkbaar schoten de andere schutters ook een een beetje een modderfiguur.

Al met al een mooi begin van mijn 3D seizoen.

Op naar de volgende.
Wie gaat er mee?

Eric van Dijk

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.