Vader redt zoon door doden beer

AMSTERDAM –  Ron G. Leming (62) is de held van jagend Amerika. Hij trof een 250 kilo zware grizzlybeer dodelijk met een pijl in de aorta terwijl deze achter zijn zoon Ron J. Leming (37) aanrende.

Het voorval speelde zich eind september af in de Amerikaanse staat Wyoming, vlakbij de Canadese grens.
Vader en zoon jaagden al zo’n vijftien jaar samen op herten met hun pijl en boog. Tijdens hun onvergetelijke trip stond de jongste Leming op een heuvel toen hij opeens gegrom hoorde. Nog geen seconde later stond hij oog in oog met een volwassen grizzlybeer.
“Ik riep nog dat hij weg moest gaan, maar dat deed ie niet. Hij viel me direct aan”, vertelt de zoon tegen een lokale krant. “Ik rende daarop hard de heuvel af met de beer vlak achter mij aan.”
Toen de zoon voorbij zijn vader holde, zag hij vanuit zijn ooghoek nog net een pijl langs zoeven. De pijl raakte de beer, maar toch wist het beest de zoon nog te grijpen. Hij begon de man, ondanks de pijl in zijn bovenborst, te bijten in zijn arm en hand.
De vader rende na zijn voltreffer naar het vechtende tweetal toe. “Ik sloeg eerst met mijn boog op de rug van het enorme beest. Opeens ging de beer enkele meters achteruit. De pijl had toch zijn werk gedaan, want toen viel de beer neer.”
“Mijn vader heeft duidelijk mijn leven gered. Ongelooflijk hoe hij een vechtende beer kon vellen met één schot”, aldus Ron die wel liefst veertig hechtingen nodig had.
Ook de vader is stomverbaasd over zijn voltreffer. “Ik wist dat ik maar één schot had om hem te treffen. Ik moest mikken en schieten in een fractie van een seconde op een bewegend doel en bovendien zorgen dat ik mijn zoon niet raakte.”
Volgens een Amerikaanse berenkenner hebben de twee veel geluk gehad. “Gelukkig was het schot zo dodelijk, want een gewonde beer, had veel meer schade aangericht. Wellicht hield de beer de jagers voor herten, want een grizzlybeer valt normaal gesproken geen mensen aan.”

bron: www.telegraaf.nl, 17-10-2008

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties zijn gesloten.