Interland België – Nederland 2008

Collega’s,

Na een gezellige dag zijn we weer een ervaring rijker. Het schieten van een interland als team is leuk om te doen. Ik kan het zeker aanbevelen.

In Sittard hadden Jolanda en ik lekker geschoten. Zowel het compound als dames team hadden 17 punten tegen 3 geschoten. Nederland won deze dag met overmacht. 115 setpunten tegen 45.

De revanche in Poppel liep geheel anders. Er stond een mager zonnetje. Na een frisse nacht was het iets boven de 10 graden. En een veraderlijk windje. Wat voor veel schutters lastig bleek te zijn. Zo lastig, dat het eigenlijk de gehele wedstrijd bepaalde. Een uitdaging dus.

In de ochtend hadden wij als compounders geen kans tegen de Belgen. Later in de ochtend waren we eindelijk zo ver dat we voldoende weerstand konden bieden om punten af te snoepen. Met een achterstand van 6 tegen 4 sets gingen we de lunchpauze in. Ik had een score van 236 punten. In deze omstandigheden niet slecht. Sterker nog, de hoogste score van de aanwezige compounders. Mijn teamgenoten schoten meerdere malen een 8. 

In de tweede ronde hadden we wat meer de zeggen. De puntenverdeling werd uiteindelijk 10 tegen 10. Met de winst van Sittard erbij hadden we goud. Ook de rest van de teams deden het gelukkig goed. Wat dus winst voor Nederland opleverde. Jolanda had ook goud met de dames.

Eén van de schutters kwam niet eens opdagen. Een zwakke houding als teamschutters, notabene voor Nederland uitkomende. Gelukkig was er een invaller.

Mijn 235 punten in de tweede ronde was goed voor de hoogste score van de dag bij de compounders. Met 471 kreeg ik dus een mooie herinnering. Als ik de 475 punten van Sittard erbij tel, was ik de beste compounder van het toernooi.

Groetjes,
Twan

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.