Nederlands Kampioenschap Indoor 2006/2007

Op zondag 11 februari werd in Almere het NK Indoor gehouden.
Vanuit OGIO waren Jolanda, Berend en ik aanwezig.

Tijdens het inschieten merkte ik dat het licht in de gymzaal voor de handboogsport niet geschikt was.
Zodra je de boog ankerde aan het gezicht en de peep gebruikte om te richten, leek het wel alsof het licht uitgegaan was.
Dat maakte het lastig richten, omdat het geel bijna niet zichtbaar was.
Met een petje op schieten hielp een klein beetje, dus dat maar gedaan.

Tijdens het inschieten was het de bedoeling het materiaal te laten controleren.
Mijn boog bleek op 56,5 pond te staan, dat was geen probleem dus.
De rest was ook in orde. Dus gauw verder met trainen, om te wennen aan het licht en een goede  vizierstand te vinden.

Omstreeks half 11 begon de eerste pouleronde. Ik mocht beginnen tegen Rene Aarts. Hij won van mij. Ik schoot nog teveel series van 28. Dit werd gedurende de wedstrijd beter. Na Rene moest ik tegen Emiel Custers. Emiel had echt zijn dag niet. Ik won daarom vrij gemakkelijk deze match. Als laatste moest ik tegen Bert Cuypers, ook deze match won ik. Hierdoor mocht ik door naar de tweede ronde.

In de tweede ronde stonden nog 12 schutters van de 20 opgesteld. Er zouden er na deze ronde 4 afvallen, dus 8 doorgaan. Als eerste moest ik tegen Peter Elzinga schieten. Dit was mijn eerste keer dat ik een duel tegen Peter mocht uitvechten. Dat vond ik wel gaaf. Dus met extra motivatie aan de slag. Na 3 pijlen was het 30 voor Peter en 29 voor mij. In de tweede set schoot ik 29 net als Peter, de derde set schoot ik 30 en Peter 29. Dus was het gelijk. Als laatste schoten we beide 30 punten, dus 118 tegen 118. Beide 1 puntje. Voor mij voelde dit als een overwinning. Hierna stond ik tegenover Nico Kamp. Gezien de vorige match waarin ik piekte, maakte ik nu dus een dipje. 112 tegen 115 was het verlies. Het herstel was er echter ook tegenover wederom Rene Arts. 115 punten waren voldoende om te winnen. Met 3 matchpunten en een score van 345 mocht ik door naar de kwart finales.

In deze kwartfinale kwam ik wederom tegenover Peter te staan. Dat was wel jammer. Hij is altijd ijzersterk, nu dus ook. Voor mij betekende dit het einde van de wedstrijd. Peter won met 119 tegen 114. Uiteindelijk werd Peter de kampioen. Zelf ben ik als 7de geeindigd. Wat mij betreft een prima prestatie, gezien het nivo waarop geschoten werd.

 
Berend en Jolanda zijn helaas niet verder gekomen dan de eerste ronde. Berend is hierbij als nummer 20 van de 20 geeindigd. Jolanda als 11de van de 12.

Twan

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.