7 goede gewoontes van een schutter

1. Vergeet de fouten uit het verleden
Eén van de belangrijkste strategieën van een kampioen is gemaakte fouten vergeten. Hoe meer je je voorstelt dat je een goed schot gaat schieten,hoe groter de kans dat je een goed schot schiet. Als je een slechte pijl hebt geschoten, vergeet het schot dan snel. Richt je op de volgende pijl. Wees blij als je een goede pijl hebt geschoten. Onthoudt je schot en beloon jezelf met het goede gevoel van een goed schot.

2. Denk positief over jezelf
Laat je leiden door je innerlijke. Denk positieve gedachten en stel je voor hoe een goed schot eruit zou moeten zien. Denk positief en blijf gefocust. Gun jezelf de tijd om te concentreren.

3. Stroomlijn je gedachten
Veel topschutters hebben een manier aangeleerd om hun gedachten te stroomlijnen zodat ze geen tijd hebben aan iets anders te denken. Het helpt hen te focussen en te concentreren en het schot elke keer op dezelfde wijze te schieten.

4. Focus je op de wedstrijd
Discipline is het sleutelwoord. Probeer altijd gefocust te blijven. Denk niet aan winnen of verliezen. Laat je gedachten niet afdwalen. Hou je aan je schiet routine.

5. Hou van de wedstrijd spanning
Om plezier en succes te hebben moet je van wedstrijd spanning houden. Gespannenheid, nervositeit en wedstrijd druk zijn normale, positieve gevoelens. Iedereen heeft er last van. Ook je tegenstanders. Je hoeft alleen maar te focussen en te schieten. Hierdoor ben je in staat om je beter te concentreren en te presteren. Als je wordt overweldigd door de spanning en je gevoelens zul je verliezen. Als je plezier in je sport wilt hebben en winnen kun je maar beter houden van wedstrijd druk. 

6. Schiet je gemiddelde
Het is belangrijk voor een schutter te leren om consistent te zijn in je schieten. Probeer niet anders te schieten dan normaal. Probeer niet “beter” te schieten als achter staat of “te relaxed” als je voor staat. Schiet gewoon op de normale manier je pijlen. Schiet elk pijl één voor één precies zoals je op de training doet. Een goed schot komt dan vanzelf.

7. Wees op alles voorbereid
Ga goed voorbereid naar een FITA Outdoor, wees voorbereid op alles. Denk bijvoorbeeld aan kleding voor elk weer type. Als je goed voorbereid bent kun je beter je focus vasthouden. Ga bij jezelf na wat je denkfouten zijn en welke andere fouten je maakt. Denk positief en focus op je schoten, zorg voor discipline en houd je gedachten bij de wedstrijd. Je zult veel meer plezier in de wedstrijd hebben en ook nog beter presteren.

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.