Ons Genoegen in Oranje 1864 wint titel Eindhovense sportvereniging 2014

Zondagmiddag 15 maart zijn alle Eindhovense kampioenen uit 2014 gehuldigd tijdens het jaarlijkse Sportfestijn. Maar liefst honderd kampoenen namen die middag de sportpenning in ontvangst uit handen van wethouder Sport Bianca van Kaathoven. Ons Genoegen in Oranje (OGIO) 1864 was de winnaar van de verkiezing verkiezing ‘Eindhovense sportvereniging van het jaar’ en ontving de geldprijs van €3.000,-. De club wordt geroemd vanwege het familiaire karakter, diversiteit aan doelgroepen en de opvallende ledengroei.

Sportvereniging van het jaar

In de weken voorafgaand aan de verkiezing hebben ruim 25 verenigingen uit Eindhoven hun projectplan ingediend. Uit deze aanmeldingen heeft de vakjury vijf verenigingen gekozen. OGIO werd tijdens het sportfestijn uitgeroepen als winnaar van de verkiezing ‘Eindhovense sportvereniging van het jaar’. Ben Arends, voorzitter van de vakjury: “Deze prijs is een prachtig initiatief om de sportverenigingen te stimuleren om meer dan ooit de maatschappelijke rol te pakken. En hen te belonen voor de inzet en het vele goede werk dat zij verrichten voor de stad Eindhoven.”

De handboogsport is een kleine familiesport. Maar OGIO bewijst waar een kleine sport groot in kan zijn. Dankzij allerlei initiatieven is het ledenbestand de afgelopen jaren verdrievoudigd. Daarnaast bestaat bijna een derde van de club uit jeugdleden, wat uniek is bij deze sport. De jury hecht ook waarde aan het feit dat de club zich actief inzet om kwetsbare- en specifieke doelgroepen actief bij de club te betrekken. Henk Miltenburg, voorzitter van OGIO: “Ik ben buitengewoon trots op deze erkenning die we natuurlijk te danken hebben aan alle vrijwilligers van de club. De prijs zal worden gebruikt voor een nieuwe constructie voor de schietwand, zodat onze schutters nog vele jaren veilig gebruik kunnen maken van onze accommodatie en faciliteiten”.

Thêta en S.V. Unitas op tweede en derde plek

OGIO werd op de voet gevolgd door Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta en s.v. Unitas ‘59. Zij ontvingen als de nummers 2 en 3 respectievelijk € 2.000,- en € 1.000,-. De ambitieuze studentenvereniging Thêta wordt door de jury geroemd om de samenwerking met ‘burgervereniging’ Beatrix en andere innovatieve verbindingen die ze leggen in regio Eindhoven. De grote en moderne voetbalvereniging s.v. Unitas ’59 wordt beloond vanwege de solide basis, zowel op organisatorisch als financieel vlak, en haar activiteiten in het maatschappelijk veld. ZVV Eindhoven en TV Meerhoven ontvingen een aanmoedigingsprijs van € 375,-. Beide clubs hebben in 2014 het roer omgegooid en zitten sindsdien sterk in de lift. De prijs werd mede mogelijk gemaakt door Lumens Groep en de Eindhovense Sportraad. Zij stimuleren hiermee onder andere de verbinding tussen verenigingen en de wijken in Eindhoven.

Huldiging sportkampioenen

In het Philips Stadion werd samen met ruim honderd Eindhovense sportkampioenen van geproost op het fantastische sportjaar 2014. Alle kampioenen ontvingen uit handen van wethouder Bianca van Kaathoven de sportpenning. Na afloop van de huldiging verplaatsten de aanwezigen zich naar de tribunes, waar ze genoten van de wedstrijd PSV- FC Groningen. De volledige lijst met kampioenen is terug te vinden in de eregalerij.

16-03-2015

Bron: http://eindhovensport.nl

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties zijn gesloten.