Vertrouwenspersoon

OGIO vindt een veilig sportklimaat zeer belangrijk. We willen dat iedereen (lid of geen lid) zich met respect voor de ander gedraagt, niet alleen bij wedstrijden en trainingen maar ook in de dagelijkse omgang binnen en buiten de club. De jeugdtrainers van OGIO besteden tijdens de training hier aandacht aan. Jong geleerd is oud gedaan.

Ook zijn onze trainers en jeugdbegeleiders verplicht om een verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen. Zo weten we zeker dat hun gedrag uit het verleden geen bezwaar oplevert voor het geven van trainingen en het begeleiden van onze jeugd.

Soms gaat het niet goed. Soms zijn er mensen die geen respect voor jou opbrengen. Soms word je gepest, gediscrimineerd, buitengesloten, word je geïntimideerd verbaal of fysiek, soms word je seksueel lastig gevallen. Allemaal zaken waarbij je je diep ongelukkig voelt, waar je over wilt praten en waarvan je wilt dat ze opgelost worden. Maar waar moet je naar toe?

Bij onze club kun je naar één van de vertrouwenspersonen. Wie dit zijn staat vermeld op het digitale publicatiebord in de schiethal.

Zij zullen, indien nodig, een advies uitbrengen aan het bestuur. Het bestuur zal haar uiterste best doen om dat advies uit te voeren. Je weet dan dat er alles aan gedaan wordt om ook voor jou OGIO een veilige omgeving te maken.

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.