Vertrouwenspersoon

OGIO vindt een veilig sportklimaat zeer belangrijk. We willen dat iedereen (lid of geen lid) zich met respect voor de ander gedraagt. Niet alleen bij wedstrijden en trainingen maar ook in de dagelijkse omgang binnen en buiten de club. De (jeugd)trainers van OGIO besteden tijdens de training hier aandacht aan. Jong geleerd is oud gedaan.

Ook zijn onze trainers en begeleiders verplicht om een verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen. Zo weten we zeker dat hun gedrag uit het verleden geen bezwaar oplevert voor het geven van trainingen.

Soms gaat het niet goed. Soms zijn er mensen die niet respectvol met je omgaan. Soms wordt je misschien wel gepest, gediscrimineerd, buitengesloten of verbaal of fysiek geïntimideerd. Soms word je seksueel lastig gevallen. Allemaal zaken waarbij je je diep ongelukkig voelt, waar je over wilt praten om tot een oplossing te komen. Maar waar moet je naar toe?

Bij onze club kun je naar een van onze vertrouwenspersonen.

Marjoleine Schuit (stuur een mailtje naar marjoleine.schuit@ogio.cc)

Guilhermo Barten (stuur een mailtje naar Guilhermo.barten@ogio.cc)

Zij zullen, indien nodig, een advies uitbrengen aan het bestuur. Het bestuur zal haar uiterste best doen om dat advies uit te voeren.

OGIO wil een vereniging zijn waar iedereen veilig en plezierig kan sporten. Een vereniging waar iedereen zich veilig voelt om zich te ontwikkelen binnen de sport.

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.