Spektakel tijdens NK Junioren

In Arnhem ontmoetten vandaag de meest talentvolle jeugdige handboogschutters elkaar op het NK Junioren. Deze strijd om de Nederlandse titel Indoor bij ABC Taxus was de eerste wedstrijd die met het nieuwe setsysteem werd beslist. Dat nieuwe systeem beviel de sporters en de toeschouwers erg goed.

De kampioenen Rick van den Oever (Recurve Heren), Maud Custers (Recurve Dames) en Colin Schreuders (Compound) schakelden, na een kwalificatie-ronde van 60 pijlen, hun tegenstanders uit in onderlinge duels. De sporters schoten sets van 3 pijlen: winst levert 2 punten op, gelijke stand ieder 1 punt, verlies 0 punten. Een duel werd gewonnen bij 6 setpunten (best-of-5) of 8 setpunten (best-of-7: finale).

Deze nieuwe wedstrijdopzet, uitgevoerd door de beloftes van de Nederlandse handboogsport, zorgde voor een mooi spektakel op verschrikkelijk hoog niveau.

Het uiteindelijke podium:
Heren Recurve: Rick van den Oever [1], Rick van der Ven [2], Mick den Bakker [3]
Dames Recurve: Maud Custers [1], Daisy Laan [2], Carry Wegh [3]
Compound (gemengd): Colin Schreuders [1], Jody Vermeulen [2], Marc Remie [3]

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.