Welkom

Welkom bij OGIO
OGIO staat voor “Ons Genoegen In Oranje”. Onze vereniging is opgericht op 1 mei 1864 in Stratum in Eindhoven. OGIO is een oude club maar ze is allerminst verouderd. Ons doel is ervoor te zorgen dat de handboogsporter onder de meest ideale omstandigheden kan schieten. OGIO heeft een accommodatie aan de Amazonenlaan 4 in Eindhoven waar overdekt en buiten kan worden geschoten.

Pijl en boog
Het materiaal heeft in de loop der tijden grote veranderingen ondergaan. Vroeger was de boog niet veel meer dan een tak van een boom met een pees. De pijl was een rechte tak. De moderne pijl en boog zijn opgebouwd uit materiaal dat rechtstreeks afkomstig is uit de ruimtevaartindustrie. Dat neemt niet weg dat ook nog geschoten wordt met de ouderwetse boog. Bij OGIO kun je kennismaken met de verschillende typen bogen, maar in eerste instantie leer je schieten met de moderne recurve boog. Met wat voor soort boog je ook schiet, het doel blijft de roos.

Recreatie of wedstrijdsport
Wil je wedstrijden schieten? Dat kan. Bij OGIO kun je jezelf onder begeleiding van een trainer verbeteren en je zo voorbereiden op wedstrijden. Wil je schieten voor de gezelligheid? Ook daar is ruimte voor. Er is altijd wel een andere schutter te vinden waarmee op rustige wijze een onderlinge partij geschoten kan worden.

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.