Info

OGIO
OGIO staat voor “Ons Genoegen In Oranje”. Onze vereniging is opgericht op 1 mei 1864 in Stratum in Eindhoven. OGIO is een oude club maar ze is allerminst verouderd. Ons doel is ervoor te zorgen dat de handboogsporter onder de meest ideale omstandigheden kan schieten.
OGIO heeft een accommodatie aan de Amazonenlaan 4 in Eindhoven waar overdekt en buiten kan worden geschoten.
 
Onbekend
Als de handboogsport nog onbekend is, kun je bij OGIO een basiscursus volgen, na die cursus kun eventueel besluiten om lid te worden van OGIO. Lid zijn van OGIO betekent lid zijn van de Nederlandse Handboog Bond. Dat lidmaatschap geeft je het recht om deel te nemen aan officiële handboogwedstrijden in Nederland en daarbuiten. Ook krijg je het clubblad van de NHB. Tijdens de basiscursus kun je gebruik maken van ons clubmateriaal. Mocht je ook lid worden, begeleiden je ook bij de aanschaf van je eigen materiaal.
 
Pijl en boog
Het materiaal heeft in de loop der tijden grote veranderingen ondergaan. Vroeger was de boog niet veel meer dan een tak van een boom met een pees. De pijl was een rechte tak. De moderne pijl en boog zijn opgebouwd uit materiaal dat rechtstreeks afkomstig is uit de ruimtevaartindustrie. Dat neemt niet weg dat ook nog geschoten wordt met de ouderwetse boog. Bij OGIO kun je kennismaken met de verschillende typen bogen, maar in eerste instantie leer je schieten met de moderne recurve boog. Met wat voor soort boog je ook schiet, het doel blijft de roos.

Hoe verder, hoe beter?
Bij OGIO kun je van 18 tot 90 meter te schieten. We schieten zowel outdoor als indoor. Op grotere afstand schieten wil niet automatisch zeggen dat het ook moeilijker is. Op 18 meter heeft de roos een doorsnede van slechts 4 cm tegen 8 cm op 30 meter. Schieten op 30 meter blijkt dan toch makkelijker te zijn.

Recreatie of wedstrijdsport
Wil je wedstrijden schieten? Dat kan. Bij OGIO kun je jezelf onder begeleiding van een trainer verbeteren en je zo voorbereiden op wedstrijden. Wil je schieten voor de gezelligheid? Ook daar is ruimte voor. Er is altijd wel een andere schutter te vinden waarmee op rustige wijze een onderlinge partij geschoten kan worden.

 
Wie kan er lid worden?
De handboogsport is een sport voor jong en oud, man en vrouw. Je kunt al lid worden als ouder dan 9 bent. Bij OGIO tref je leden van 12 tot ver in de 70 aan.
 
Training
De handboogsport is eenvoudig en moeilijk tegelijkertijd. Eenvoudig omdat als je altijd hetzelfde doet, je altijd in de roos schiet. Moeilijk, omdat het niet eenvoudig is om altijd hetzelfde te doen. Bij OGIO kun je onder deskundige begeleiding de kunst van het boogschieten meester maken.
  
Belangstelling?
Kom dan naar OGIO op een van onze verenigingstijden. Er is altijd iemand die je vragen kan beantwoorden.

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.