OGIO traditional F2F wood tournament 2006

 

Ger van DalenEen dure naam voor wat later bleek, een leuk spelletje voor schutters met een houten boog.
De laatste maanden kwamen er steeds meer liefhebbers bij voor deze leuke tak van sport. 

Tijd dus voor wat onderlinge competitie. Eric van Dijk wilde wel een wisselbeker maken, nu nog een wedstrijd erbij verzinnen. Het moest een wedstrijd worden, waarbij plezier voorop stond, dus waarom niet gewoon het spelletje wat we al eerder speelden, “honderden” dus.
Inmiddels was een paar man al een vaste ploeg met spelers geworden, slagen zou het initiatief dus wel.Oefenen maar met die houten boog, vooral buiten ging het er soms heet aan toe. Dan won die en dan won deze.

Zondag 1 uur voor aanvang van de wedstrijd kwamen de traditionele schutters binnen. Ongelofelijk wat een opkomst, 14 schutters…hoe moesten we deze nu indelen? De Seniorenploeg was al naar buiten, met oude antieke bogen, geleende pees en splinternieuwe houten pijlen waren ze zich aan het inschieten. De schutters werden over 4 blazoenen verdeeld, en het lot bepaalde de indeling van de banen en de teams d.m.v. wat papiertjes uit de hoed van Eric.
De wedstrijd kon beginnen, tenminste voor de meesten van ons, één schutter besloot de rest een eerlijke voorsprong van 1 uur te geven (hiervoor nog bedankt hahaha).
Het zag er na uit dat het droog zou blijven, tijdens het schieten en lachen door werd de innerlijke mens niet vergeten, er kwam zowaar een hele delegatie een drankje en een hapje brengen, erg leuk (bedankt Dames).

Toen kwam de tijd om naar binnen te verhuizen, enkele druppels regen werden er al snel heel veel. In allerijl werden de blazoenen (met de puntentelling erop!!) meegenomen naar binnen, de spullen werden opgeruimd, wat een teamwork. Eenmaal binnen werden al snel de regels aangepast, het spel begon te lang te duren en eiste zijn tol. In plaats van 3 pijlen en 100 punten maakten we er 1 pijl en 50 punten van. De een na de ander viel af, uiteindelijk won onze koning met een ruime voorsprong.
Goed gedaan Christian.

Wat mij betreft is het een leuk festijn geweest, en zal er snel weer iets leuks op volgen
Bedankt allen voor de grote opkomst

Ger

Dit vindt je misschien interessant....

Reacties gesloten.